Vizomitin

Opis je aktualan 2014/06/23

  • Latino ime: Vizomitin
  • ATX kod: S01XA20
  • Aktivni sastojak: Plastokinonil-deciltrifenilfosfonijev bromid (Plastohinonildetiltrifenilfosfonij bromid)
  • proizvođač: Mitotech doo (Rusija)

struktura

Kapi Skulachev (Visomitin) sadrže u sastavu brom-plastokinonil-dekiltrifenilfosfonium - 0,155 mcg.

Pomoćne tvari: benzalkonijevog klorida 0,1 mg, natrij klorid - 9 mg, Valium - 2 mg, natrij dihidrogen fosfat - 0,81 mg, natrijev hidrogen fosfat dodekahidrat - 116,35 mg, otopina natrij hidroksida - do neutralnog pH, vode - do 1 ml.

Oblik izdavanja

Kapi za oči od Skulacheve (Visomithin) su prozirna bezbojna ili blago obojena tekućina. 5 ml takve tekućine u bočici za kapaljke, jednu bocu u kutiji.

Farmakološko djelovanje

Kapi za oči posjeduju Vizomitin keratoprotektivno djelovanje.

Farmakodinamika i farmakokinetika

farmakodinamiku

Visimitin je stvorio akademika Vladimir Petrovich Skulachev.

Sadrže kapi za oči bromid plastokvinonil deciltrifenilfosfonija (PDT) - derivat plastoquinone, ostataka u strukturi trifenilfosfina. Na niskim koncentracijama, tvar ima jak utjecaj antioksidans i poticajni učinak na epitelizaciju, suzenje, povećanu stabilnost suzavog filma.

farmakokinetika

Istraživanja na području farmakokinetike lijeka u ljudi nisu provedena. U pokusima na životinjama, utvrđeno je da je distribucija PDTF došlo unutar dva dana nakon intravenske primjene. Lijek je prisutan uglavnom u tkivima jetre, bubrega i srca u prvom satu nakon primjene. PDTF brzo prolazi kroz metaboličku razgradnju i reakciju s proteinima u plazmi.

Upozorenja za uporabu

  • sindrom suhog oka

Često, pacijenti daju droge nepouzdane učinke, pa se sjetite da je učinkovitost kapi Skulacheva od katarakt nije dokazano. Studije u tom smjeru su u tijeku, međutim, prerano je donijeti zaključke.

kontraindikacije

  • alergija na bilo koju od komponenti lijeka;
  • dob je manji od 18 godina.

Nuspojave

Vrlo rijetko se može razviti alergijske reakcije.

Upute za uporabu Visimitin

Upute o kapi za oči Skulacheva (Visomitin) preporučuje ubrizgavanje lijeka za kapke 1-2 kapi tri puta dnevno. Trajanje liječenja određuje liječnik i ovisi o tijeku bolesti i ozbiljnosti simptoma.

predozirati

Nema izvješća o predoziranju lijekovima s lokalnom primjenom.

interakcija

Ako je potrebno primijeniti Visimitin istodobno s drugim kapljicama za oči, tada interval između instilacija treba biti najmanje 5 minuta.

Uvjeti prodaje

Lijek je dostupan samo na recept.

Uvjeti skladištenja

Držite se dalje od djece. Čuvati na tamnom mjestu u temperaturnom području od 2 do 8 ° C.

Preporučuje se otvorena bočica za pohranjivanje na tamnom mjestu u temperaturnom rasponu od 2 do 8 ° C, a od otvaranja ne smije biti dulje od 1 mjeseca.

Datum isteka

Rok trajanja je jedna godina. Zabranjeno je koristiti lijek nakon datuma isteka (naveden na pakiranju). Otvorenu bočicu treba koristiti u roku od mjesec dana.

Posebne upute

Ako primjena lijeka uzrokuje kratkotrajnu nejasnu sliku vida, prije nego što je potpuno obnovljena, ne preporučuje se sjediti za upravljačem vozila i baviti se aktivnostima koje zahtijevaju povećanu koncentraciju pozornosti.

analoga

Trenutačno, nema analogije Visomitina s istim sastavom.

djeca

Lijek je kontraindiciran kod osoba mlađih od 18 godina.

U trudnoći i laktaciji

Kontrolirane studije učinka lijeka na dojenje i trudnice nisu provedene, stoga nemojte koristiti lijek tijekom trudnoće i dojenja.

Recenzije o Visomitinu

Pregled kapljica oka Visomitin ukazuje na zadovoljstvo bolesnika od posljedica nakon upotrebe lijeka. Negativne ocjene o Visomitinu praktički se ne pojavljuju, kapi za oči Skulachev rijetko uzrokuju alergijske reakcije. Broj pacijenata navodi da su ovi kapi za oči učinkoviti katarakt i glaukom, no to nije dokazano kontroliranim studijama.

Cijena Visimitina

Prosječna cijena kapi Visomitin u Rusiji je 480-595 rubalja. Kupi Vizomitin u St. Petersburgu koštat će 465-760 rubalja, u Novosibirsk - 445-480 rubalja, u Yekaterinburg - 492-655 rubalja.

Gdje kupiti Vizomitin u Moskvi?

Gotovo sve ljekarne u gradu Moskvi stalno imaju ovaj lijek dostupan, raspon cijena je prilično velika - od 440 do 620 rubalja.

Cijena kapi kapi Akademik Skulachev u Ukrajini je u prosjeku 380 grivna.

OPASAN MEDICINA

BADBED.RU: BADB, INSTRUMENTI, KAZALIŠTA

Kapi Skulacheva za oči - Visomitin. Recenzije

Sredstva za liječenje bolesti očiju Kapi Skulacheva ili Vizomitin pojavili su se na tržištu vrlo nedavno, ali razvoj droga započeo je prije 10 godina - 2003 godine u istraživačkom institutu nazvanom po Belozerskyju. Akademik Vladimir Skulachev, njegovo ime, nadzirao je razvoj i dobio lijek kao rezultat toga. Skulachev je izgradio svoj koncept na činjenicu da je starenje tijela povezano s aktivnim oblicima kisika koji oštećuju zaštitna svojstva stanica. Zadatak Skulacheva i njegovih kolega bio je razvoj takvog antioksidansa koji bi usporio učinke oštećenja, u velikoj mjeri zaustavio starenje tijela kao cjeline.

U toku mnogih godina pokusa na životinjama je djelomično potvrdio: Pokusne životinje su manje osjetljivi na starenje, uspešno u prevenciji stanja koja dovode do srčanog udara, moždanog udara, ishemije, zatajenja bubrega. Ali dok se Skulachev usredotočio bolesti oka - Eksperimenti sa psima i konjima pokazali su uvjerljiv napredak u liječenju katarakte - bolesti koja se i dalje ne posvećuje liječenju. Valja napomenuti da je financiranje istraživanja u ranim angažiran u Oleg Deripaska, a zatim projekt zainteresirani za Chubais i Rosnano. Nepotrebno je reći, takva obećavajuća studija privlači. No, razgovor o razvijanju "pilule starih dobi" često je previše dobar da bi bio istinit. S druge strane, Vladimir Skulachev i njegov projekt ne mogu se usporediti s onim šarlatama i njihovim izumima - što obično pišemo na našem web mjestu.

Što oni predstavljaju u ovom trenutku? Kapljice ili ioni Skulacheva, dobio je ime Vizomitin? Dok je samo keratoprotektor (zaštita rožnice oka) - i nitko ne obećava čarobno iscjeljivanje. Cijena lijeka je oko 500 rubalja. Vizomitin se može propisati za hidratizaciju, normalizaciju proizvodnje suza u sindromu suhog oka. Takav "oprezan" popis svjedočanstava nije slučajan. Vizomitin se podvrgava kliničkim ispitivanjima u Zagrebu FDA (US Food and Drug Administration), a nakon što je presuda ove organizacije mogla biti dostupna na globalnom farmaceutskom tržištu. Paralelno, postoje studije na području liječenja katarakte i glaukoma - međutim, Visomitin trenutno dostupan na ruskom tržištu - ne liječi ove bolesti. Nadajmo se da će istraživanje Skulacheva donijeti željeni rezultat.

Bit ćemo sretni recenzije, komentari i vijesti naših posjetitelja na temu Kapel Skulacheva ili Visomitina.

Na temelju istraživanja Skulacheva: Serum Mitovitan


Ako vam je materijal važno - podijelite ga u svojoj društvenoj mreži:

Forum o uništenju staklastog tijela oka

Izbornik za navigaciju

Korisničke reference

Korisničke informacije

Liječenje. Lijek Skulacheva

Obavijesti korisnika 281 stranica 320 od 377

Podijeli ovo2812012-10-30 09:09:20

  • Autor: Volmar
  • Početnik s mlaznim agarom
  • Registriran od: 2012-10-28
  • 3 postova
  • Poštovanje: +2
  • Pozitivan: +0
  • Zadnji posjet:
    2012-12-02 16:55:22

Obratite pažnju na kutiju, Natpis "Visomitin" je konveksan, možda kako bi se otežalo krivotvoriti.

Uređeno: Volmar (2012-10-30 09:13:18)

Podijeli ovo2822012-11-21 11:56:37

  • Autor: Kubanes
  • Početnik s mlaznim agarom
  • Mjesto: Krasnodar
  • Registriran od: 2006-07-25
  • 0 postova
  • Poštovanje: +0
  • Pozitivan: +0
  • Spol: Muški
  • Godina: 59 [1958-08-11]
  • Zadnji posjet:
    2017-03-17 11:31:59

Pojavio se i imamo Vizomitin.Preobrel, počeo se kapati. Nakon 3 tjedna
osjetio je neku nelagodu (neki umor i iritacija u
oči). Bio sam prisiljen kupiti Vizinove kapljice kako bih ih oslobodio nelagode
i zaustavio kapanje Visomitin. Ovdje tjedan dana ne kapam Visomitin
kao da je sve normalno.
Ponovno mislim pokušati početi padati. Možda je i netko bio
Takav učinak? Vizomitin je kapanje 2 puta dnevno (ujutro i navečer ne
nositi ga na posao). Usput, u vrijeme instilacije nije bilo
reakcije poput spaljivanja i slično.

Uredeno: 0 Kubanes (2012-11-21 11:58:36)

Podijeli ovo2832012-11-21 17:05:00

  • Autor: Irbis3000
  • Spiderman
  • Registrirano: 2012-07-20
  • Postovi: 259
  • Poštivanje: +23
  • Pozitivan: +2
  • Zadnji posjet:
    2018-03-01 00:31:14

Razrijeđene 2 ampice visometina! Ostao je zadovoljan. Mislim da ću kupiti još jednu bočicu.

Vizin ne bi trebao dugo gubiti, uzrokuje nelagodu i gori. Ali Balarpan + Visomethin pravi je lijek.

Podijeli ovo2842012-11-21 21:41:56

  • Autor: Dtm
  • Napredni muhe
  • Registrirano: 2012-04-16
  • Postovi: 0
  • Poštovanje: +5
  • Pozitivan: +0
  • Spol: Muški
  • Zadnji posjet:
    2014-03-24 09:17:34

Muhe nisu utjecale?

Podijeli ovo2852012-11-22 00:01:18

  • Autor: Smart31
  • Iskusni flywort
  • Registriran od: 2012-01-19
  • 0 postova
  • Poštovanje: +8
  • Pozitivan: +1
  • Zadnji posjet:
    2018-04-07 08:06:06

Podijeli ovo2862012-11-22 00:53:52

  • Autor: Machete
  • Superinsektitsid
  • Mjesto: Minsk
  • Registriran od: 2010-01-18
  • Postovi: 0 Članovi:
  • Poštovanje: +253
  • Pozitivan: +590
  • Spol: Muški
  • Godina: 31 [1986-09-11] Automatski prijevod s Rusije Google
  • Skype: PaladinVCT
  • Zadnji posjet:
    2018-06-08 23:26:41

U mene i od visomitisa nemir, no podsjetit ću da sam malo izrazio blefaritis, može od njega ili ovoga, nije potrebno grijeh na pripremi.

Podijeli ovo2872012-11-22 10:53:46

  • Autor: Irbis3000
  • Spiderman
  • Registrirano: 2012-07-20
  • Postovi: 259
  • Poštivanje: +23
  • Pozitivan: +2
  • Zadnji posjet:
    2018-03-01 00:31:14

Visomethaine u početku mogu uzrokovati gori, ali treba brzo proći. Vizin se ne može dugo ispirati, daje privremeni učinak, a onda samo gori.

Visomethain ne daje nikakav učinak. Nakon 1-2 mjeseca vidjet ćete da se vaše oči zalijevaju. Na primjer, jer u sobi postoji mali povjetarac (iz prozora ili kondeya), tj. oči oživljavaju. Imaju stanku za zaštitu. Suhoća u očima postupno nestaje. Usput, suhoća i pijeska osjećaju se isto, ali to nije isto. Pijesak je katastrofalniji fenomen. Pojavljuje se zbog lošeg metabolizma i mislim da utječe na formiranje mušica.

Balarpan je čudo. Djeluje na rožnicu, čini ga transparentnijim. Počela sam detaljno vidjeti i počela prepoznavati ljude na ulici ne gori od ostalih. I što je najvažnije, Balarpan oslobađa napetost od očiju. tj ne osjećaš umor u očima od sjedenja na računalu. Usput, upute kažu da ove kapi štite kolagen.

Zato mislim da je hrpa Vizomitin + Balarpan vrlo dobar alat.

Nadalje, istraživanja su pokazala da keratan sulfat i kondroitin sulfat imaju sposobnost apsorpcije ultraljubičaste zrake, koja je zaštićena kao i sama rožnice i unutarnje strukture oka (objektiv, blenda, staklen, mrežnica) od štetnog djelovanja sunčevih zraka. Pored toga, te tvari povećavaju stabilnost vezivnog tkiva rožnice na kolagenolitički (kolagen-otpuštajući) agensi, sprečavanje razvoja upalnih i destruktivnih procesa u njemu i - što je vrlo važno - igraju važnu regulatornu ulogu u procesima metabolizma vode i soli u rožnici

Uredio ga je Irbis3000 (2012-11-22 10:57:52)

Vizomitin kapi: kako vratiti rožnicu oka

Suhoća i upala rožnice, zamagljivanje leće - to su najčešći problemi koji se upućuju na oftalmologa. Kapi za oči Visomitin ili kapi Skulacheva - jedinstveni medicinski proizvod koji nema analoga na farmaceutskom tržištu. O ovom lijeku kažu gotovo kao panaceja za oči. Je li to doista tako?

Na sastavu kapljica, njihove radnje, indikacije za svrhu i značajke aplikacije, pročitajte u našem pregledu.

Sastav i učinak pripravka

S godinama, količina tekućine za suzenje se smanjuje. To uzrokuje sindrom suhog oka. Vizomitin (Vizomitin) djeluje kao antioksidans i keratoprotektivna (za zaštitu rožnice). To znači da je načelo njegovog djelovanja u osnovi različito od većine drugih oftalmoloških lijekova s ​​sličnim učinkom. Liječenje obično ima za cilj popunjavanje nedostatka suza, dok je Visomitin obnavlja normalni rad suza žlijezda, to jest, uklanja uzroke bolesti.

Profesor Skulachev, ime dano lijeku za oči, stvorio mitohondrijsku antioksidans - supstanca koja može utjecati na mitohondrije (energetske centre) ćelija. Zove se plastokinonil-deciltrifenilfosfonij bromid (PTDF), ili SkQ, i glavna je komponenta kapljica Visomitin.

Sastav lijeka uz aktivnu tvar uključuje

  • Valium;
  • natrijev hidroksid;
  • benzalkonijev klorid;
  • natrijev klorid;
  • natrijev dihidrogen fosfat dihidrat itd.

Keratoprotektivno djelovanje iona Skulachev je kako slijedi:

  • obnova procesa razmjene;
  • poboljšanje opskrbe krvlju u epitelu;
  • poticanje proizvodnje tekućine za suzu;
  • zaštita stanica od destruktivnog djelovanja slobodnih radikala.

Znanstvenik vjeruje da njegov antioksidansni PDTF doslovno vraća u oči ne samo zdravlje, već i mladost. Štoviše, SkQ ima blagotvoran učinak na cijelo tijelo.

Visimitin je stvorio akademik Vladimir Petrovich Skulachev.

Odgovor Georgi Alexandrovich, 58 godina:

"Nakon ozljede, propisao sam pregled oka i pronašao katarakte. Općenito, nisam bio iznenađen: obiteljska bolest, moj 86-godišnji otac imao je umjetnu leću. Naučio sam o Visomitinu, kupio ga, počeo se kapati, a ne vjerujući u uspjeh. Početak liječenja, font bi mogao čitati ne manje od 14 boda, a zatim samo lijevu ociju i ne duže od sat vremena. Na ulici mu se začulo desno oko. Prošlo je 2 mjeseca. Jednostavno sam pročitao font 12 poena četiri sata, a bez napetosti, moje oči ne umore na ulici. Primijetio sam da imam kroničnu hladnoću i da mi se sluh poboljšava. "

Kada bude imenovan

Oftalmolozi propisuju lijek za liječenje takvih bolesti:

  • suhoća rožnice očiju;
  • početna faza katarakte (starenje oblaka leće);
  • upalne bolesti očiju (kao dio kompleksne terapije).

To su ti osjećaji ljudi koji dugo rade s računalom. Oči se umorne od stalne napetosti, a rožnica se suši. Liječnik može preporučiti kapljice Visomitina kao preventivnog sredstva za sprečavanje suhoće sluznice.

Stvoritelji lijeka tvrde da aktivna tvar ne samo da usporava zamućenost leće, već smanjuje već postojeće patološke promjene. Dakle, može liječiti katarakte na štetu prirodnih resursa tijela, bez operacije. Postoje dokazi da u mnogim slučajevima postoji doista pozitivan učinak.

Nina Georgievna iz Novosibirsk piše u odgovoru:

"Kada je liječnik dijagnosticirao moju majku s" starosnom katarakta ", bili smo jako uzrujani. Ipak, znatna dob, 76 godina, za obavljanje operacije za zamjenu leće je opasna, ali nisam htio slijepiti na majku. Oni su slučajno naučili iz TV programa o neobičnim kapi Skulacheva. Mama je pitao oftalmologu napisati Vizomitin i počeo kopati u oči. Kad je šest mjeseci kasnije liječnik rekao da se katarakt smanjio, a nije bilo potrebe za operacijom, naša je radost bila neograničena! To je samo čudo! "

Oblik izdavanja, skladištenja, cijene

Vizomitin je ruska tvrtka Mitotech. Lijek je dostupan kao potpuno spremno za upotrebu koja je bistra ili blago obojena. Kapi se ulijevaju u polietilenske boce, opremljene s prikladnim kapicama za kapaljke. Svaka boca od 5 ml zatvorena je u kutiju od kartona zajedno s uputama za upotrebu papira.

Rok trajanja kapi je 2 godine od datuma puštanja.

Idealno je zadržati kapljice na vratima hladnjaka.

Kupi Vizomitin može biti u ljekarni, ali samo na recept. Prosječna cijena je 530 rubalja.

Pomaže kod sindroma suhog oka.

Doziranje i mogućnosti primjene

Vizomitin potrebno je kapanje u unutarnji kut oka. Upute pokazuju standardnu ​​dozu.

  • S abnormalnom suhom sluznice (sindrom suhog oka) da unese 1-2 kapi 3 puta dnevno. Trajanje liječenja određuje oftalmolog pojedinačno.
  • U ranoj fazi formiranja katarakte - 1-2 kapi 3 puta dnevno pola godine.
  • Za preventivne svrhe kapi se mogu koristiti samo nakon savjetovanja s oftalmologom. Cijeli tečaj ovisi o prirodi bolesti i prilagođava ga liječnik.

Važna nijansa: za liječenje djece Vizomitin se ne koristi. Može ih koristiti samo odrasle osobe od 18 godina. Trudnice i dojilje ne mogu se liječiti kapljicama, jer njihov utjecaj na fetus i novorođenče nije poznat.

Odgovor liječnika Igora Mikhailovicha:

"Kad sam prvi put čuo za Visomitin, reagirao sam s nevjericom. Nisam vjerovao da se starosna katarakta može zaustaviti. Odlučio sam da se propisati svojim pacijentima tek nakon pažljivog razmatranja svih dostupnih podataka o medicini i savjetovati se s kolegama - oni koji su već koristili kapi u svojoj praksi. Shema je uzela standard i zamolila pacijenta da dođe na recepciju svaka 3-4 tjedna. Nakon 1 mjeseca primijetio je da se područje zamućenja više nije proširilo. Do kraja tretmana, pacijent je dobio osloboditi od „treperenja” pred očima, prekomjerno naprezanje očiju, poboljšana njegova vizija, a operacija zamijeniti prirodna leća nije potrebno. Otada aktivno preporučujem Vizomitin ne samo za suhu sluznicu, već i za zaustavljanje progresije katarakta. "

Kontraindikacije i nuspojave

Nakon instilacije, osjećate gori osjećaj, ubod, kratkotrajni gubitak vizualne jasnoće. Ovo je normalna reakcija, nakon 5-6 minuta prolazi nelagodnost. Međutim, dok se vizija ne obnovi, ne možete voziti automobil.

Ponekad su komponente lijeka alergične, u ovom slučaju ne može se koristiti. Nema podataka o slučajevima predoziranja i njegovim posljedicama.

Interakcija s drugim lijekovima

Dopuštena je istodobna primjena inovativnog lijeka Visomitin s antibioticima, protuupalnim i antibakterijskim sredstvima za liječenje očiju. U tom slučaju, trebali biste uzeti pauzu između postupaka najmanje 5 minuta.

analoga

Analozi Vizomitin na osnovi iste aktivne tvari ne postoji. To je jedinstven lijek čiji učinak je sličan učinku "umjetnih suza", ali nije ograničen samo na njih.

Kako bi uklonili simptome suhih očiju, koriste se i druge kapi za oči, kako je prikazano u tablici.

Kapi za oči Visimitin - upute za uporabu. Osigurajte hidratantni učinak

Visomitin - jedan od najnovijih zbivanja u području oftalmologije. To su kapi za oči stvorili akademik V.P. Skulachev.

Takve kapljice pripadaju skupini keratoprotektora, i unatoč činjenici da sredstvo ima iste učinke kao i većina drugih antioksidansa i kapi regeneracije, u ovom slučaju koriste se suvremenije komponente.

Kapi za oči Vizomitin: upute i opće informacije

Vizomitin kad se usadio ima hidratantni učinak.

Istodobno, ove kapi izvode nekoliko funkcija: djeluju kao antioksidans, stabiliziraju podmazujući sloj između kapaka i očne jabučice, te uklanjaju upalne procese.

Vizomitin ne samo da uklanja simptome, već i izravno utječe na patološke procese, eliminirajući uzrok takve povrede.

To je ono što ga razlikuje od većine drugih uobičajenih priprema skupine "umjetne suze"

Farmakološki učinak kapi

Osnova lijek - aktivna tvar plastohinonildetsiltrifenilfosfoniya bromid (PDTF) koji je sadržan u formulaciji u količini koja je dovoljna da stabilizira suza film i dati antioksidativni učinak.

Ova komponenta je derivat plastokinona.

Dobivanje na površini konjunktive, tvar ima stimulativni učinak na mehanizme regeneracije epitela i na žlijezde odgovorne za suzenje.

Također, kratko vrijeme, postoji normalizacija procesa proizvodnje suhe krvi.

Vizomitin pomaže u sprečavanju degenerativnih procesa suhe žlijezde, zbog čega ponekad postoji osjećaj iritacije i osjeta u oku stranog tijela.

Način primjene

Prema uputama za uporabu vizomitina, koju je ugradio tri puta dnevno u količini od jedne ili dvije kapi.

Trajanje liječenja može biti različito i traje od nekoliko dana do nekoliko tjedana, ovisno o tome koja se bolest liječi i do koje mjere je izražen.

Za sprečavanje sindroma suhog oka i uklanjanje iritacija, kapi se mogu koristiti povremeno i po vlastitom nahođenju pacijenta.

Upozorenja za uporabu

  • sindrom suhog oka ili predisponiranost na njega;
  • crvenilo i iritaciju očiju zbog produženog rada na računalu;
  • umor očiju od stalnog djelovanja nježnog rada, koji zahtijeva fokus na male detalje;
  • promjena u dobi, koji utječu na ožiljke;
  • katarakt (u ovom slučaju, kapi se koriste samo u kombinaciji s drugim metodama liječenja);
  • glaukom;
  • Druge patologije karakterizirane upalnim procesima u tijelu očne jabučice.

Budući da se lijek pojavio relativno nedavno, njegova farmakološka svojstva, kao i nuspojave i neke osobitosti nisu u potpunosti proučavana do danas.

Međutim, male statistike, koje su stručnjaci već uspjeli prikupiti, ukazuju na učinkovitost lijeka u distrofnim i degradacijskim procesima karakterističnim za glaukom i katarakte.

Konkretno, vizomitin je već prepoznat jedini tip kapi za oči, što može eliminirati neprozirnosti koje se javljaju kod katarakta, bez potrebe kirurške intervencije.

Ali taj učinak može se postići samo u početnim fazama razvoja bolesti.

Interakcija s drugim lijekovima

Međutim, precizno je ustanovljeno da se istodobnim ubrizgavanjem s kapi protuupalne, antivirusne i antibakterijske prirode ne opaža nuspojave.

U svakom slučaju, između instillyatsiyami različiti načini trebaju trajati najmanje 5-10 minuta.

Nuspojave i kontraindikacije

Trenutno, samo jedna kontraindikacija na upotrebu vizomitina: alergija na komponente sadržane u lijeku.

Također stručnjaci ne preporučujem koristiti kapljice pacijenti mlađi od 18 godina.

Tijekom trudnoće, teoretski lijek ne može naškoditi ni na majku ili fetus, ali još nisu dovršene klinička ispitivanja - trudnica treba primijeniti sličan pad za akciju (to se odnosi i na postupanje tijekom trudnoće).

Sastav i značajke izdavanja iz ljekarni

Sama priprema je aprozirna bezbojna tekućina bez izraženog mirisa i prodana je u bočicama od pet mililitara.

Uvjeti i uvjeti skladištenja

Možete zadržati vizomitin Samo u zatvorenom zatvorenom obliku na tamnom mjestu na temperaturi od + 2 do 8 stupnjeva.

Lijek treba držati u zapečaćenom obliku ne smije biti dulji od godinu dana, u tiskanom obliku - trideset dana. Na kraju ovih pojmova, lijek potpuno gubi terapeutsko svojstvo.

analoga

Točni analozi, bliski sastav, vizomitin do danas nema, ali postoji nekoliko vrsta oftalmičnih kapi koje imaju sličan terapeutski učinak:

  1. Hilo-škrinja ladica.
    Lijek se temelji na hijaluronskoj kiselini koja ima hidratantni učinak na sluznicu očiju, ali nema praktički nikakav terapeutski učinak.
    U osnovi, ovaj nježni lijek propisan je za "računalni sindrom", suhe oči i iritacije zbog pretjeranog izlaganja organa vida.
    Ponekad lijek pomaže u ublažavanju boli kod ozljeda rožnice različitih izvora.
  2. Okoferon.
    Antivirusni i imunomodulatorni lijek koji utječe na patološku mikroflora na staničnoj razini i uništava RNA mikroorganizama.
    Zbog toga postoji kršenje njihovih reproduktivnih funkcija i oni prestanu razmnožavati, a zatim umrijeti.
  3. Systein ultra.
    Ovo je najjeftiniji analog vizomitina, koji se košta u ruskim ljekarnama u roku od dvije stotine rubalja.
    Takve kapi uvelike olakšati simptome umora i iritacije očiju i bore se do suhog, koja se javlja u različitim patološkim stanjima, ili se očituje kao posljedica negativnog utjecaja vanjskih čimbenika (sunce, prašina oluje, rad u nepovoljnim uvjetima okoline).
    Također, ultrastin je propisan ljudima koji stalno rade na računalu, budući da se ne mogu koristiti strogo prema propisanim dozama, već na temelju zdravstvenog stanja i intenziteta manifestacije simptoma.

Prosječna cijena kapi u Rusiji

Dakle, u glavnom gradu možete kupiti kapljice po cijeni od 490 do 650 rubalja (ovisno o mrežnoj ljekarnoj mreži), a na periferijskim područjima ta je brojka nešto niža: vizomitin se može kupiti počevši od 480 rubalja.

Dodatne preporuke za upotrebu

U nekim slučajevima Visimitin može oštetiti vidnu oštrinu, pacijent vidi sve okolne objekte zamagljen.

Takav učinak traje ne više od deset minuta, ali u ovom trenutku nije poželjno rješavati slučajeve koji zahtijevaju povećanu koncentraciju vida, a također je zabranjeno sjediti za volanom kako bi se izbjegle prometne nesreće.

Recenzije

"Unatoč činjenici da koristim računalo samo kod kuće dva ili tri sata i uglavnom za zabavu, počeo sam primijetiti da je posljednjih godina moje oči se počnu ljutiti već tijekom prvog sata na monitoru.

Tijekom savjetovanja s oftalmologom Ispalo je da ja tzv sindrom suhog oka.

Ali suprotno mojim očekivanjima preporuča oftalmolog Nemam viza i druge popularne kapi iritacije, ali nisam poznat kapi vizomitina.

Kao što se ispostavilo, ovo je novi lijek, čija učinkovitost nije temeljito istražena, pa sam se bojao iskoristiti ovaj lijek.

Ali srećom Nakon prva dva tjedna usađivanja, znakovi sindroma suhog oka su nestali, i za to je bilo dovoljno da kaplje drogu tri puta dnevno. "

Elizaveta Angarskaya, 35 godina

"Kad sam s dijagnozom"katarakt", Odmah sam se počeo pripremati za činjenicu da će biti operacija, a ni se ne baviti liječenjem, shvativši da se takve bolesti ne mogu izliječiti lijekovima, losionima i svim vrstama bilja.

No, poznato oko liječnika kako bi saznali o mom problemu, naklonio sam se na činjenicu da je trgovina-u mom slučaju to je nemoguće, jer je katarakta u ranim fazama, što će samo početi da se formira izmaglicu.

Odlučeno je da isprobate vizomitin, i od tada Prošlo je samo četiri mjeseca, a zamućenje počinje nestajati, a na drugom ispitivanju rekli su mi da je operacija moguća i neće biti potrebna ako se liječenje nastavi. "

Andrey A., Moskva

Korisni videozapis

Iz ovog videa saznat ćete detaljan opis kapi za oči Visomitin:

Iako je teško reći hoće li vizomitin postati radikalno i revolucionarno rješenje za patološke očne jabučice, lijek još uvijek ne pokazuje svoje sposobnosti ili izražene nuspojave.

Unatoč tome, takvi kapi su popularnost pacijenata koji su razočarani tretmanom na druge načine.

ali Korištenje vizomitina treba započeti samo liječnik koji propisuje lijek i nakon detaljnog ispitivanja.

Vizomitin - kapi s inovativnim pristupom liječenju bolesti očiju

Visomitin se odnosi na lijek s potpuno novim pristupom liječenju bolesti oka. To je inovativni antioksidant koji neutralizira aktivni (loš) kisik u mitohondrijima (centri za stanične energije).

Jedinstvenost lijeka leži u prodiranju pozitivno nabijenih molekula izravno u mitohondrije.

Takva ciljana isporuka zahtijeva malu količinu snažnog antioksidansa kako bi se dobio željeni učinak.

Visoka antioksidacijska aktivnost Vizomitina omogućuje klasificiranje lijeka kao inovativnog lijeka nove generacije.

Djelotvorno je u liječenju onih bolesti koje danas lijek liječi teško liječiti ili čak neizlječive.

Informacije iz uputa, a ne samo

Vizomitin je kapljica u obliku bistre, bezbojne ili blago obojene tekućine. U drugom lijek zove „kap Skulachev”, „Ioni Skulachev” - pod nazivom Akademik Skulachev, pod čijim je vodstvom razvoj lijekova.

Oblik ispuštanja - u obliku bočica od 5 ml.

Jedinstvena svojstva kapi za oči

Aktivna tvar Visomitin u malim koncentracijama ima visok antioksidativni učinak. Zbog toga se pojavljuju korisna svojstva Visomitina:

  • zaštita stanica od štetnih učinaka slobodnih radikala,
  • normalizaciju proizvodnje vlastitih suza,
  • povećana stabilnost suzavog filma,
  • poboljšanje metaboličkih procesa u oku tkiva,
  • prestanak degeneracije žlijezda žlijezda,
  • poboljšanje njezinog funkcioniranja,
  • uklanjanje upala očiju (crvenilo, strano tijelo i suhoća).

Mnogi su pacijenti pokušali djelovati Visomitin, o čemu su pisali u svojim recenzijama. Možete ih pročitati na kraju članka.

Pročitajte više o drugim kapi za oči - upute za Oftagel. Sastav, korisna svojstva i kontraindikacije lijeka + popis pregleda i cijena.

U sljedećem članku (tuts) pregled vitamina - Complivit Ophthalmo. Zašto i kako ih pravilno primijeniti.

Usporavanje starenja cijelog organizma

Akademik V. Skulachev je siguran da Visomitin sprečava starenje cijelog organizma. U nekim bolestima aktivni kisik (štetne biomolekule) se povećava, a stanica gubi svoju zaštitu.

Kao rezultat toga, započinje razvoj bolesti povezanih sa starenjem:

  • moždani udar mozga,
  • infarkt miokarda,
  • srčana aritmija,
  • ishemija bubrega.

Uvođenje tako snažnog antioksidansa, kao što je Visomitin, u mitohondrije može izliječiti dobne bolesti i time usporiti proces sušenja cijelog organizma.

Kome je priprema namijenjena

Kapljice Vizomitin prikazane su kada:

  • promjene u dobi povezane s dobi u žlijezdi,
  • sindrom suhog oka,
  • "Računalni sindrom".

Budući da se priprema i dalje poboljšava, dugoročno će se propisati kada:

Preliminarni podaci iz tekućih kliničkih ispitivanja pokazuju visoku učinkovitost Visomitina u liječenju katarakta bez operacije.

Kako koristiti

1-2 kapi ubrizgavaju se u konjunktivnu vrećicu tri puta dnevno. Trajanje tečaja određuje liječnik, što ovisi o ozbiljnosti znakova bolesti.

Ostale korisne informacije o Visomitinu

Ako je potrebno, istodobno se primjenjuju s drugim kapima oka između njih, interval treba biti najmanje 5 minuta.

Nakon instilacije, zamagljena vizija ponekad može nastupiti kratko vrijeme. Dok se ne oporavi, ne možete voziti vozila ili obavljati aktivnosti koje zahtijevaju veću pažnju.

Kapi trebaju biti pohranjeni u odsutnosti svjetla pri temperaturi od 2 do 8 ° C. Njihov rok trajanja je jedna godina. Otvorenu bočicu treba koristiti mjesec dana.

analoga

Danas nema analoga Vizomitina s istom aktivnom komponentom.

U ruskim ljekarnama prosječna cijena Visomitin iznosi 499 rubalja. U drogerijama Ukrajine, droga košta prosječno 380 UAH.

Ljudske povratne informacije o rezultatima aplikacije Visomitin

Liza. Oči su mi se umorne i suhe. Do kraja dana potpuno crvena. Oftalmolog imenovao je Visomitina da će ukloniti sve probleme. Prije sam koristio kapljice Sitain Ultra. Trebalo je samo pola sata, a zatim opet. Vizomitin Ja kapam za dva mjeseca. Prvo do 4 puta dnevno. Sada samo ujutro prije posla i navečer. Na poslu ne uzimam. Dojam je dobar. Oči su mi se sušile.

Helena. Vizomitin kaplje tri mjeseca, jednu kapi dva puta dnevno. Prije upotrebe vizija je bila +2.25. Nedavno je provjereno - to je +1.75. Da, ja sam promatrajući poboljšanje vida. Počeo sam raditi na računalu bez naočala.

Sve recenzije o Lutein Complex! Pročitajte mišljenja pacijenata, je li lijek vrijedan svoje vrijednosti?

U vijestima (veze) o tome što uzrokuje krvarenje u oku.

Ilya. Ja primjenjujem Vizomitin trećeg mjeseca. Počela sam s 4 puta dnevno. Bojao sam se navikavanja na oči kad kapi nisu uspjeli. Ali ništa nije bilo zabrinuto. Sad sam kapanje vikenda jednom (gotovo ne sjediti na računalu), a dva radna dana dva puta (ujutro i večeri). Bol i bol u mojim očima potpuno su nestali. Rezultat je zadovoljan.

roman. Ako je potrebno, dugo radim na računalu. Ponekad dnevno 10 sati. Oči su uvijek umorni i suha cijelo vrijeme. Oculist je propisao Visomitin. Ja kapam drugi mjesec. Oči su prestale biti umorni. Prošlo je suhoće. Kapi su stvarno pomogli.

Natalia. Moja mama je dijagnosticirana dobi povezane katarakte. Rekli su da će za oko dva mjeseca biti potrebna operacija za zamjenu leće. Mama je odlučila ne požuriti s operacijom i kupila kapljice za Vizomitinove oči. Petog mjeseca kaplje. Nedavno se pokazala liječniku, a rekli su mu da operacija nije potrebna, jer je katarakta postala manja.

U svim slučajevima korištenja Visimitina, došlo je do poboljšanja u vidu. Međutim, korisno je znati o kontraindikacijama ovog lijeka.

To uključuje:

  • preosjetljivost na komponente lijeka,
  • ograničenja u dobi od 18 godina,
  • trudnoća.

Ako tijekom razdoblja laktacije postoji potreba za propisivanjem, tijekom liječenja treba napustiti dojenje.

Sindrom "suhog oka" je bolest povezana s dobi povezanim smanjenjem količine suza proizvedene i pogoršanje njegove kvalitete. Postojeći lijekovi za njegovo liječenje zapravo su opcije za "umjetne suze", koje zahtijevaju kontinuirani proces instalacije za reprodukciju normalnog broja suza u oku.

Temeljno drugačiji pristup drogi "Vizomitin". To je prvi registrirani antioksidant na svijetu za izravno djelovanje na metokondrijama. Do sada, Vizomitin je jedini lijek koji ne samo da ublažava simptome, nego i bori se s uzrocima bolesti.

Je li članak pomogao? Možda će to pomoći svojim prijateljima! Kliknite na jedan od gumba:

"Visomitin": povratne informacije kupaca o kapi, značajke aplikacije

Često pacijenti dolaze do oftalmologa s pritužbama na upalu i suhoću rožnice, kao i zamućenje leće. Lijek "Vizomitin", inače nazvan kapi Skulacheva, jedinstven je lijek koji nema analoga na farmaceutskom tržištu. Neki smatraju ovaj lijek kao pravi lijek za očne bolesti. Pokušajmo saznati je li ova izjava istinita. Recenzije dostupne na pogonu "Visomitin" bit će razmotrene u ovom članku.

Sastav lijeka

Volumen tekućine za suzenje se s vremenom smanjuje, što uzrokuje pojavu sindroma suhog oka. Kapi za oči "Visomitin" imaju keratoprotektivni i antioksidativni učinak na rožnicu. Dakle, mehanizam njenog djelovanja u osnovi se razlikuje od drugih lijekova sličnog spektra djelovanja koji se koriste u oftalmologiji.

U pravilu, njihovo djelovanje osigurava obnovu volumena suza, dok lijek resuscitates funkcionalnost lojnih žlijezda, koji utječu na sam uzrok bolesti. Izvještaji o kapi oka "Visomitin" recenzije u potpunosti potvrđuju ove informacije.

Skulachev, profesor čije je ime dobio ime, sintetizirao je mitohondrijski antioksidans koji može utjecati na energetske centre stanica. To je ta supstanca, skraćena kao PTDF, koja čini osnovu kapi za oči.

Uz aktivnu tvar, u formulaciji su uključene sljedeće pomoćne komponente:

2. Benzalkonijev klorid.

Natrijev klorid.

5. Natrijev dihidrogen fosfat dihidrat.

Svojstva kapi za oči

Zaštitni učinak koji proizvodi Skulachev ioni sugerira:

1. Restauriranje metaboličkih procesa.

2. Normalizacija cirkulacije krvi u epitelu oka.

3. Poticanje proizvodnje tekućine za suzu.

4. Podstegivanie zaštitna svojstva stanica u borbi protiv slobodnih radikala.

Profesor Skulachev tvrdi da je njegov razvijen antioksidant ne samo da liječi, već i pomlađuje oči, što ima pozitivan učinak na tijelo kao cjelinu. Recenzije o "Visomitin" potvrđuju.

Upozorenja za uporabu lijeka

Lijek je propisan u oftalmologiji za liječenje sljedećih bolesti:

1. Sindrom suhih očiju.

2. Prva faza katarakta u obliku zamagljivanja leće.

3. Bolesti očiju su upalne.

Suhoću rožnice karakterizira crvenilo, rezanje i osjećaj prisutnosti stranog tijela u oku. Ova bolest javlja se kod pacijenata koji su prisiljeni raditi s računalom. Rožnica počinje sušiti, jer su oči prisiljene stalno napinjati. Prikladna priprema i kao preventivna mjera za sprečavanje suhoće sluznice očiju. Prema ocjenama, cijena Visomitina neznatno je precijenjena.

Za utvrđivanje učinkovitosti kapi za liječenje glaukoma i katarakte je preuranjeno, budući da kliničke studije na ovom području nisu dovršene. Programeri droga izražavaju mišljenje da agens ne samo da zaustavlja zamućenost, već i različite patološke promjene i dobne promjene. Dakle, kapi "Visomitin" prema pregledima mogu liječiti gore navedene bolesti ne-kirurški, koristeći samo vlastite tjelesne resurse. Možete pronaći podatke prema kojima je taj učinak potvrđen.

Uvjeti pripreme i skladištenja

"Visomitin" proizvodi tvrtka "Mitotech" i proizvodi se u obliku gotovog rješenja za instalaciju očiju s volumenom od 5 ml u jednom pakiranju. Kapi za pohranu mogu biti do dvije godine. Otvorena bočica ne može se držati dulje od mjesec dana, a treba ga čuvati u hladnjaku. Lijek se isporučuje bez recepta, košta prosječno 530 rubalja po bocu. To potvrđuju dostupne recenzije Vizomitin-u.

Upute za uporabu lijeka

Pripravku se ubrizgava uz pomoć dispenzora u unutarnji kut očiju. Standardne doze lijeka su kako slijedi:

1. Sindrom suhog oka. 1-2 kapi do 3 puta dnevno. Trajanje liječenja određuje liječnik pojedinačno.

2. Prva faza katarakte. 1-2 kapi 3 puta dnevno. Trajanje tečaja je 6 mjeseci.

3. Prevencija. Doziranje propisuje liječnik ovisno o prirodi bolesti.

Ako je potrebno dugotrajno korištenje, potrebno je redovite konzultacije s oftalmologom. To je neophodno za adekvatnu procjenu pozitivne dinamike terapije.

Ostale informacije o kapi "Visimitin" (cijena, recenzije, kontraindikacije i nuspojave) prikazani su u nastavku.

Kontraindikacije za uporabu

Kontraindikacija za uporabu kapi je djetetova dob od 18 godina, trudnoća i laktacija. To je zbog nedostatka kliničkih podataka o djelovanju aktivne komponente lijeka na djecu.

Nuspojave lijeka

Što se tiče nuspojava, a nakon upotrebe može doći do gori, žarenja ili čak brzog gubitka vida. Ti simptomi prolaze nekoliko minuta nakon instilacije i normalna su reakcija na lijek. Sjedenje za volanom odmah nakon instalacije nije preporučljivo. Isto vrijedi i za nošenje leća s dioptrijima tijekom perioda primjene lijeka.

Alergijska reakcija na tvari u pripremi "Visomitin" iznimno je rijetka. Nema podataka o simptomima predoziranja.

Sredstvo se može koristiti u kombinaciji s antibakterijskim i protuupalnim lijekovima. Međutim, potrebno je održati prekid između instilacija od oko 10 minuta.

analoga

Nema strukturnih analoga "Visimitina". Lijek je jedinstven i sličan u svom djelovanju s onim "umjetnih suza", ali nije ograničen na to. Slično u spektru djelovanja lijekova su:

Tako se "Visomitin" odnosi na inovativne i jedinstvene proizvode. To je antioksidant vrlo snažnog djelovanja koji može ukloniti sindrom suhog oka i izliječiti početnu fazu razvoja katarakte. Ovo je glavna prednost u usporedbi s kapima sličnog djelovanja.

Vizomitin: recenzije

Komentari o drogama, usput, vrlo su proturječni. Dakle, neki ljudi pišu da nakon primjene lijeka mogu sada sigurno čitati i vidjeti u daljini. Postoje svjedočanstva koja tvrde da lijek izbavlja starosnu pacijentu od katarakta, da izvrši operaciju koja je opasna po život. Mnogi su se riješili sindroma suhog oka uz pomoć kapljica i sada mogu raditi na računalu bez naočala. Što još postoji o kapi za oči "Visomitin" recenzije?

Ipak, neki starije osobe koje su primile lijek kao pripravni postupak prije operacije katarakte, nisu uvijek primijetile pozitivan trend čak i nakon tri mjeseca korištenja. Proizvođači kažu da je učinak lijeka vrlo blaga, i prema tome i spora. Stoga treba redovito i neprekidno probaviti. Potvrđuju se svjedočanstva onih pacijenata koji su slijedili ovo pravilo i upotrijebili Visomitin do šest mjeseci. Neki rezultati dobiveni su tek nakon godinu dana primjene.

Liječnici su u početku sa skepticizmom liječili lijek, ali nakon što su ga počeli postavljati pacijentima, bili su uvjereni da to stvarno pomaže čak i kod glaukoma i katarakte. Mišljenje oftalmologa reći da liječiti prije kraja dobne promjene i bolesti oka, taj proces prati, ne mogu, međutim, obustaviti napredovanje bolesti i poboljšati vid padne moguće.

Postoje recenzije o cijeni kapi za oči "Visomitin". Kao što je već napomenuto, mnogi smatraju da je njihova vrijednost visoka. Lijek se može kupiti za 500 rubalja.

Uglavnom, praktički nema negativnih povratnih informacija. Možete pročitati samo komentare koji kapi ne pomažu riješiti glaukoma i katarakte. U uputama za te bolesti nema podataka, budući da studije na ovom području još nisu dovršene. Stoga oftalmolozi u većini slučajeva još uvijek skloni vjerovati da se "Visomitin" može boriti samo sa sindromom suhog oka. I nema nezadovoljnih ljudi u ovoj sferi. Nakon primjene lijeka, slučajevi recidiva bolesti su vrlo rijetki. Odsutnost nuspojava pripisuje se i prednostima ovog lijeka. Jedini neželjeni učinak može biti alergija na komponente u obliku crvenila očiju. Ali visoka cijena droga uzrokuje nezadovoljstvo pacijenata. Uostalom, otvorena bočica ne može se čuvati duže od mjesec dana, što znači da će u nekim slučajevima biti potrebno više pakiranja.

Pronađite lijek u ljekarnama u malim gradovima je vrlo problematičan. Najčešće je potrebno naručiti kapljice iz ljekarničkog skladišta. Usput, nakon što je analizirao neke negativne zaključke o „Vizomitine”, možemo zaključiti da su neki pacijenti nisu u skladu s uvjetima skladištenja lijeka, a također ga koristiti mjesec dana nakon otvaranja boce. Skladištiti kapljice na sobnoj temperaturi možda samo dva dana i samo na tamnom mjestu gdje izravna sunčeva svjetlost ne prodire.

Pregledali smo "Visimitin" tvrtke Mitotech, koji je dostupan kapima za oči, svjedočanstva kupaca, kao i upute za upotrebu.

Zhilistar.Ru

Zabavni svijet Galine Starostine

Moja nada: Kapi Skulacheva

Godine 1999. bio mi je dijagnosticiran početni katarakte i kratkovidnost u srednjem stupnju. Dodijeljena kapanju kapi Taufona 3 puta dnevno i pojavljuju se nakon 3 mjeseca. Liječnik je rekao da je vjerojatno katarakta kongenitalno.

Više nisam otišla liječniku - bojao sam se da ću na kraju poslati operaciju. Imam poseban stav prema operaciji, budući da su to učinili mnogi moji prijatelji. Neki od njih su umrli od poteza, neki vide nekako, a neki čak i slijep.

Operacija je preskupa i ne jamči za komplikacije: na primjer, od početka glaukoma i drugih vrlo opasnih bolesti očiju. Nakon operacije, morate nositi naočale, jer leća ne vibrira, jer je živa, a ispod njega morate "prilagoditi" ovisno o bliskoj i dugoj udaljenosti. I ja sam umjetnik, moram nacrtati iz prirode.

Općenito, počeo sam tražiti sve vrste literature o vidu, čitati, vježbati. Pokušao sam napraviti kapljice, koje su tamo (u knjigama) savjetovale. Vizija se nije poboljšala.

Negdje čitam kako možete vidjeti vašu katarakta i pratiti njegovo stanje. Ovo je vrlo jednostavno: uzmite neki tamni papir, probijte rupu iglom i približite mu oku. Uobičajeno oko vidi ovu rupu čistom, i s katarakte - vidi tamne mrlje, crtice.

Prvi put kad sam pogledao u ovu malu rupu, odlučio sam da ima dlačica iz papira. Čistio sam iglom, ali su ostali. Nakon što sam pogledao s drugim očima, vidio sam još jedan "crtež". Došlo je u moju glavu da je ovo moja katarakta! Samo jedno oko (lijevo) vidi bolje - crne mrlje oko rubova kruga, a desno u sredini nalazi se tamnoća. I on vidi jako loše.

No čak i od školskih godina, lijevo oko bilo je iza očiju 100% desnog oka. Dobio sam bodove za 1,5 dioptra. Nosio sam ih, a onda sam ih napustio. I na poslu, vid se počela pogoršavati, oko 100% vizije je bilo zaboravljeno. No, lijevu ociju sam uporno "obučavala", zatvarajući pravo i raditi uglavnom lijevo. Sada ovo lijevo oko spasiti.

Dakle, nakon što sam gledao Posnerovu emisiju, doznao sam o Skulachevu i veselio se padu prodaje. Skulachev je imao kongenitalni katarakt koji je nakon godinu dana korištenjem Visomitinovih kapi prošao.

Sada kupim te kapljice i svaki dan 3 kapi kapaju u desnu ociju jednu kapi. Kapi su još uvijek skupi, ali što ako nema smisla? A što ako postoji šteta umjesto dobro? Stoga, ne pokapaj najmanje oštećeno oko.

Visomitin zahtijeva veliku pozornost uvjetima stanja. Treba ga pohraniti u hladnjak, u kutiji koja ne dopušta dnevno svjetlo. Inače kapi će izgubiti sva njihova ljekovita svojstva.

Već sam koristio gotovo tri boce i zaključio: viziju je vrlo lukav, nestabilan stvar. Uopće reagira: visok krvni pritisak, pojede nešto što nije u redu (to može biti začinjeno ili slano jelo) i tako dalje.

Cijelo vrijeme gledam u rupe, prekinuo sam sve crne reklame. Oblik na objektivu pri prvom ukapanju nije se promijenio, ali čini se da je svjetlost. Pogledam svijetli dio svjetiljke svjetiljke (ne na spirali) i na svjetlosnom prozoru. Ipak, čini se da ja počinjem slabo s ovim očima, ali čitam sitan ispis. Općenito, ja ću kapati do godinu dana i, ako se izliječi, kakva će to biti radost! Kako mogu biti zahvalni izumitelju kapi Skulacheve!

Da, želio sam reći nešto drugo: gubim je, ali ne i vrlo redovito, jer zaboravljam (ili možda nije loše?). Visomitin kapam se s "bilješkom" - izvukao sam zidnu nit s tri različita tipa u boji i pomaknula ih s lijeva na desno dok su ušli. Jednostavno zaboravite: "Jesam li danas kapala i koliko puta?", Vidjet ću - ovdje su, moji gumbi! Jedna, druga, a treća još nije preseljena - vrijeme je, dakle, treći put! Stoga nikada nisam u krivu.